Amânare, din cauza problemelor din familie, în dosarul “jaf la BT”

Amânare, din cauza problemelor din familie, în dosarul “jaf la BT”
Apelul în cazul „jaf la BT” a început cu o amânare. Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cei doi tineri acuzaţi de procurori că ar fi autorii deja celebrei tâlhării din 2009, în urma căreia au dispărut 60.000 de euro dintr-o sucursală a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur, au cerut astăzi amânarea termenului de judecată pentru a-şi angaja apărători.

Cei doi inculpaţi nu au reuşit să stabilească o întâlnire cu viitorii apărători.

„Tatăl lui Bogdan Baciu a intrat într-o fază de depresie puternică, iar tatăl lui Andrei Hosu a avut un accident vascular-cerebral. Acestea sunt consecinţe ale stresului", a mărturisit avocatul Tiberiu Ban, care i-a reprezentat pe tineri şi în faza procesului pe fond.

La următorul termen al apelului, avocaţii lui Andrei Hosu, condamnat de Tribunalul Cluj la 17 ani de închisoare, vor cere achitarea. Pe de altă parte, procurorii vor solicita casarea sentinţei de achitare a celuilalt inculpat, Bogdan Baciu. Sentinţa dată de tribunal în 13 martie a stârnit rumoare, deoarece, cu toate că Hosu şi Baciu au fost arestaţi la aceeaşi dată ca suspecţi în acest dosar şi au stat împreună în arest preventiv peste un an jumătate, unul a fost aspru condamnat, iar celălalt a fost declarat nevinovat din lipsă de probe.

Indiferent de sentinţa pe care o va da Curtea de Apel Cluj, aceasta va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Comenteaza