Ambasada SUA promovează cel mai important obiectiv turistic al Clujului

Ambasada SUA promovează cel mai important obiectiv turistic al Clujului
| Foto: Facebook.com/salinaturda

Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. De asemenea, este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume și cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Cluj.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a făcut pe pagina oficială de Facebook o postare dedicată Salinei Turda.

Aceștia transmis că Salina Turda a fost desemnată drept una dintre cele mai interesante lumi subterane de explorat de către publicația americană Smithsonian Magazine.

Timp de peste 2.000 de ani, oamenii au extras sarea de la Turda, creând o mină vastă cu camere de până la 100 de metri adâncime. După încetarea exploatării miniere în 1932, Salina Turda a fost folosită ca adăpost antiatomic în al Doilea Război Mondial și ca depozit de brânză. În 1992, a devenit un parc de distracții cu o roată Ferris, o alee de bowling, mini-golf, plimbări cu barca și un centru spa de haloterapie, cu rămășițele sale miniere încă vizibile”, se arată în postare.

Amintim, Salina Turda a fost închisă preț de o săptămână, în urmă cu câteva zile. Motivul, se pare, este filmarea unui clip de către Mr.Beast, cel mai urmărit youtuber din lume. 

Comenteaza