Ambasadoarea SUA în România, despre Visa Waiver: Vor mai avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă/ Este doar pentru vizelele de afaceri şi turism

Ambasadoarea SUA în România, despre Visa Waiver: Vor mai avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă/ Este doar pentru vizelele de afaceri şi turism

Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, a declarat marţi la Palatul Victoria că Programul Visa Waiver include doar vizele turistice şi cele de afaceri.

Kathleen Kavalec a spus, într-o declarație de presă la Palatul Victoria, că „vor mai avea loc consultări suplimentare între cele două guverne mai târziu în această toamnă” privind intrarea în Visa Waiver pentru a verifica „aderarea României la o serie de măsuri de securitate convenite anterior” și că „programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025”

„Datele privind rata de refuz al vizelor sunt de obicei publicate cel târziu în ianuarie. În cazul în care toate condițiile în pregătire decurg cu succes, programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025”, a spus ambasadoarea SUA în România.

Kavalec a precizat și că acest program este destinat exclusiv vizelor de afaceri şi turistice. „Nu se aplică vizelor de student sau altor tipuri de vize de muncă. Este un program destinat exclusiv turiştilor şi călătorilor de afaceri”, a spus aceasta.

Declarațiile ambasadoarei vin după ce Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a anunţat marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

"Este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, a anunţat Andrei Muraru într-o înregistrare video postată pe site-ul ambasadei.

Acesta a precizat că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.
 
”Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a mai spus ambasadorul.

Comenteaza