Ambasadorul Franţei vine vineri la Cluj

Ambasadorul Franţei vine vineri la Cluj
Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, vine la Cluj, unde înmânează premiile festivalului de foarte scurt metraj "Tres Courts".

Gustin vine la Cluj vineri, când se întâlneşte cu oficialităţile locale, cu reprezentanţi ai universităţilor, dar şi cu directori de companii franceze prezente la Cluj.

A 14- a ediţie a Festivalului Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts, care a avut loc în luna mai, îşi premiază câştigătorii în acest weekend. Este unic în lume, spun organizatorii - Centrul Cultural Francez. Are loc aproape simultan în 80 de oraşe din întreaga lume, de la Paris la Singapore, trecând prin Cluj-Napoca, Rio, Tel Aviv şi Ramallah.

Coordonată de Institutul francez Cluj-Napoca, această ediţie s-a bucurat de 6000 de spectatori în cele 23 de oraşe participante din România, şase oraşe din Ungaria, două în Slovacia şi Chişinău în Republica Moldova.

Filmele câştigătoare vor putea fi vizionate într-o proiecţie specială la Cluj-Napoca, vineri 22 iunie ora 17.30 la cinematograful Mărăşti.

Marele premiu al selecţiei româneşti a fost câştigat de László József cu filmul CAP, care a surprins membrii juriului prin ideea inedită de a prezenta reacţiile unor oameni diverşi la vederea unei fiinţe neobişnuite: un cap în mijlocul unui câmp, prin soluţiile ingenioase folosite şi exigenţa în realizarea scurt metrajului.

Premiul publicului se acordă Corinei Drăgan şi Cătălinei Pintea pentru filmul Imaginary Border, care a adunat cele mai multe voturi din partea spectatorilor din ţară, datorită imaginilor frumoase şi a mesajului care militează împotriva uniformizării şi în favoarea descoperirii şi păstrării unei vocii personale, a unui destin.

Etichete
Comenteaza