Ambasadorul Marii Britanii, venit la Cluj: România poate adera fără nicio problemă la Schengen VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii, venit la Cluj: România poate adera fără nicio problemă la Schengen VIDEO
România poate adera fără nicio problemă la Spaţiul Schengen. Ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen, a afirmat astăzi la Cluj-Napoca, ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris. Excelenţa Sa a adăugat că DNA merită toată admiraţia pentru modul în care luptă împotriva corupţiei din România.

Martin Harris a spus că Mare Britanie sprijină aderarea României la Schengen întrucât ţara noastră a îndeplinit condiţiile din punct de vedere tehnic.

"Noi sprijinim aderarea României la Spaţiul Schengen şi considerăm că România a îndeplinit condiţiile necesare", spune ambasadorul Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii în România s-a declarat mulţumit de activitatea DNA. "Eu cred că DNA este o poveste de succes. DNA este o instituţie care a realizat mult în anii recenţi din România şi luptă cu corupţia şi pentru consolidarea sistemului de justiţie", spune el.

Martin Harris a mai spus că poziţia Guvernului Marii Britanii, exprimată în 2011, nu s-a schimbat de atunci în ceea ce priveşte susţinerea aderării României la spaţiul Schengen.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza