Motivul incredibil pentru care fost amendat clujeanul care a sunat la poliție după ce a găsit un căprior mort

Motivul incredibil pentru care fost amendat clujeanul care a sunat la poliție după ce a găsit un căprior mort

Deși a făcut o faptă bună, bărbatul care a găsit căprioara moartă, a fost amendat pentru că nu avea număr de înregistrare la „trăsură”.

Un clujean a găsit un pui de căprioară în timpul unei plimbări cu o căruță. Chiar dacă acesta a anunțat autoritățiile, totuși, s-a ales cu o amendă. Sancțiunea aplicată ar fi de 1.300 de lei.

„La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 11.10 , polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost semnalați, prin apel 112, de către un bărbat de 38 de ani, cu privire la faptul că între localitățile Sântioana și Fizeșu Gherlii se află un leș de căprior. Întrucât patrula de polițiști de pe zona 1 a Secției 7 Poliție Rurală Gherla se afla la un alt eveniment, a fost solicitată patrula de polițiști de pe zona 2 a Secției 7 Poliție Rurală Gherla, care s-a deplasat la locul indicat, respectiv pe DJ 109C, între localitățile Fizeșu Gherlii și Sântioana.

La fața locului, polițiștii au identificat pe marginea părții carosabile un leș de căprior, pe care l-au predat, în baza documentelor încheiate, unui reprezentat al AJVPS Cluj. De asemenea, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională bărbatului de 38 de ani, întrucât atelajul hipo (căruță - n. red.) cu care acesta se deplasa pe drumul public nu avea număr de înregistrare”, anunță IPJ Cluj. 

Căruțele pot circula pe drumurile, însă trebuie să respecte anumite reglementări din legislația în vigoare. Potrivit art. 17 din HG 1.391/2006, o căruță care iese pe drumurile publice trebuie să dețină ​​plăcuţele cu numărul de înregistrare, care se amplasează în locuri unde se asigură permanent vizibilitatea acestora, una pe partea stânga şi una la partea din spate a vehiculului.

Comenteaza