News alert Video Foto Ameninţat şi fugărit după ce a luat la întrebări nişte bărbaţi care tăiau copaci în pădurea Făget

Ameninţat şi fugărit după ce a luat la întrebări nişte bărbaţi care tăiau copaci în pădurea Făget
| Foto: Cititor ZIUA de CLUJ

Un cititor al ZIUA de CLUJ a suprins mai mulţi bărbaţi în timp ce tăiau copaci în pădurea Făget din Cluj-Napoca. Luaţi la întrebări, cei în cauză au recurs la ameninţări şi l-au fugărit pe clujean. Acesta a reuşit să filmeze întâmplarea şi s-a dus direct la poliţie.

“Vreau să vă relatez o întamplare petrecută azi dimineață, 28 martie 2018. Locuiesc în zona de mai sus de Vila Tușa, Făget (actualul Sunny Hill). Lucrez ca freelancer, iar astăzi dimineață am ieșit să alerg prin pădure.

Poza noua 28.03.2018

Poza noua 28.03.2018

Poza noua 28.03.2018

Cunosc pădurea foarte bine, iar în ultimii ani a început să se subțieze îngrijorător de mult. Cu toate că sunt copaci căzuți după furtună, apar de la o zi la alta buturugi tăiate proaspăt. Nu e în niciun caz o acţiune de toaletare a pădurii (copacii căzuți sunt de multe ori lăsaţi acolo)”, îşi începe clujeanul relatarea.

I-a atras atenţia un sunet de drujbă. “Plimbându-mă prin pădure, am auzit un sunet de drujbă și am văzut un tânăr care tocmai dobora un copac. L-am întrebat ce face şi mi-a spus că e prima lui zi de muncă şi că taie copacii marcaţi.

Știu cum arată un copac marcat şi copacul pe care îl tăia era nemarcat, perfect sănătos. Am coborât şi am văzut urme de căruţă și multe buturugi tăiate proaspăt. Când am ieşit din pădure, o autoutilitară plină cu lemne era gata de plecare”.

Când şi-au dat seama că sunt filmaţi, bărbaţii care tăiau copaci au recurs la ameninţări şi l-au fugărit. “Am scos telefonul şi am documentat întâlnirea, nu tocmai prietenoasă. Pe scurt, m-au ameninţat şi s-au luat la fugă după mine să mă prindă. În filmare apar trei mașini: BMW, Iveco şi Dacia papuc. Când au văzut ca filmez numerele, m-au ameninţat şi s-au apropiat să mă ameninţe să şterg filmarea. Apoi s-au luat la fugă dupa mine”.

Poza noua 28.03.2018

Clujeanul susţine că a mers cu filmările la poliţie, dar că oamenii legii "nu s-au arătat prea interesaţi”. “Nu știu daca lemnele aveau acte sau nu. După modul în care s-au manifestat, bănuiesc că nu era lucru tocmai curat. Un domn din filmare (cel cu BMW) avea îmbrăcăminte de pădurar.

Se taie exagerat de multe lemne în zonă și e ca şi cum a ajuns lupul stăpân la oi. Am fost la poliţie cu filmările. Au crezut că vreau să depun plângere pentru ameninţare. Când le-am spus că vreau să mă plâng că se taie lemne non stop în ultima perioadă, nu s-au mai arătat tare interesaţi. Într-un final au timis un echipaj în zonă”, încheie clujeanul.

Contactaţi de ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au declarat că nu există nicio plângere depusă pentru tăieri ilegale de lemne în zona semnalată.

Comenteaza