Amenzi pentru concedii medicale

Amenzi pentru concedii medicale
Doi medici clujeni au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru că au încălcat prevederile legale privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical.
Unul dintre ei este de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi unul de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. O. Fodor” din Cluj-Napoca. Verificările au fost efectuate de către cei de la Serviciul de Control din cadrul CAS Cluj între lunile ianuarie şi august ale anului curent. Au fost controlaţi 143 de medici şi s-au aplicat 15 sancţiuni, din care, pe lângă cele două amenzi, au mai fost eliberate 13 avertismente. Neregulile sancţionate constau în lipsa înregistrării concediilor în documentele medicale primare, eliberarea de certificate de concediu medical fără a avea la bază o adeverinţă eliberată de angajator, conform legii, sau completarea eronată a formularelor-tip.

De asemenea, în urma unor plângeri ale angajatorilor, s-au mai efectuat 15 acţiuni în care s-a verificat prezenţa la domiciliu a unor clujeni aflaţi în concediu medical. Doi dintre aceştia nu a fost găsiţi acasă. Unul a dovedit că se afla la medic, iar celuilalt i s-a retras plata pentru cele 14 zile de concediu medical de care a beneficiat între 2 şi 15 august.

Comenteaza