ANAF a sechestrat halele Nokia pentru încălcarea legii vamale VIDEO

ANAF a sechestrat halele Nokia pentru încălcarea legii vamale VIDEO
Datoria Nokia către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se ridică la 10 milioane de dolari. Angajaţii nu vor avea de suferit în urma sechestrului.

Datoria Nokia către ANAF se ridică la 10 milioane de dolari. Suma provine din taxe vamale neplătite.

"Ca urmare a unui control, societatea are obligaţii neplătite de natura taxelor vamale în valoare de 10 milioane de dolari", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

O maşină Dacia Logan aparţinând Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală tocmai a părăsit fosta fabrică Nokia.

UPDATE: "Nu se pune problema neplăţii salariilor până în data de 31 martie şi nici a salariilor compensatorii, întrucât salariile sunt o prioritate în tabloul creditorilor. Angajatul nu trebuie să sufere pentru că s-a pus un sechestru", a declarat Daniel Don, şeful AJOFM Cluj, care s-a arătat optimist, spunând că nu consideră că această datorie e o sumă importantă pentru o companie mare: "Nokia nu este pe pierderi, cred că e vorba de o sumă pe care o pot plăti".

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, nu a dorit să comenteze situaţia, motivând că încă nu este în temă cu subiectul.

UPDATE

"Au fost instituite măsuri asiguratorii în baza codului de procedură civilă fiscală, care ne obligă să instituim măsuri asiguratorii atunci când debitorul vrea să înstrăineze patrimoniul", a spus preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. El adaugă că instituţia a început un control în 2009, finalizat zilele trecute, "şi am constatat faptul că s-au încălcat dispoziţiile legislaţiei vamale". Prejudiciul stabilit ajunge la zece milioane de dolari. Au fost instituite măsuri asiguratorii pe hale şi bunuri mobile", a mai spus Blejnar.

UPDATE 12.30
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că măsura luată de ANAF nu va afecta în niciun fel preluarea halelor de către alte companii după încetarea activităţii Nokia. "Oricum, Nokia dorea să-şi continue actrivitatea până în decembrie şi ulterior până în martie, iar preluarea halelor se va face în etape", a spus Tişe. În această perioadă compania are timp să-şi plătească datoriile, şi cred că ar fi în interesul lor să o facă", a adăugat el.

UPDATE 13.00
Nokia se află în evidenţa Direcţiei Mari Contribuabili, aflată în subordinea ANAF. La Nokia activitatea se desfăşoară ca într-o zi normală de muncă.

UPDATE 13.02

Vezi aici ce spune Blejnar despre activitatea de la Nokia şi cum muncitorii doar ansamblau componente şi le livrau mai departe.

Activitatea la Nokia se desfăşoară în mod normal la fabrică, având în vedere că sechestrul e unul asigurator.

 

Comenteaza