Anchetă extinsă în dosarul Apostu

Anchetă extinsă în dosarul Apostu
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins cercetarea penală în dosarul primarului suspendat pentru presupuse fapte de spălare de bani şi fals. Noile acuzaţii îi vizează pe Sorin Apostu, Călin Stoia, Monica Apostu şi Aspazia Droniuc. Avocaţii susţin că cele două infracţiuni nu există.

Procurorii DNA au extins cercetările faţă de Sorin Apostu, soţia acestuia, Monica Apostu, omul de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc pentru presupuse fapte de spălare de bani şi fals. Procurorii susţin în ordonanţa de extindere a cercetărilor că operaţiunea prin care Cabinetul de avocatură Monica Apostu a primit bani de la firmele lui Călin Stoia şi Aspazia Droniuc include infracţiunile de spălare de bani şi fals. Potrivit anchetatorilor, contractele de asistenţă juridică ale soţiei primarului ar fi fost completate în fals.

Avocaţii inculpaţilor spun că noile acuzaţii sunt absurde. "Nu are cum să fie spălare de bani căci această infracţiune presupune ca banii să aibă o provenienţă ilicită. Or, banii sunt de la firma clientului meu. În ce priveşte falsul, contractul este cât se poate de real, semnat de ambele părţi", a explicat avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan. Ordonanţa de extindere a urmăririi penale este combătută şi de avocatul Mateuţ. "Extinderea poate fi dispusă când se invocă fapte noi, dar în realitate nu s-au adus fapte noi", a spus avocatul.

 

 

Comenteaza