Anchetă la IPJ Cluj după ce o polițistă a pulverizat accidental spray lacrimogen pe colegul ei

Anchetă la IPJ Cluj după ce o polițistă a pulverizat accidental spray lacrimogen pe colegul ei
| Foto: Facebook / Info Trafic Cluj-Napoca

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a declanșat o anchetă internă după o intervenție considerată deficitară a polițiștilor, care a avut loc pe 8 mai în cazul unui bărbat agresiv imobilizat în zona Calea Mănăștur.

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, a declarat că este necesară investigarea modului în care au acționat cei doi polițiști implicați în incident, deoarece intervenția a fost "deficitară".

Potrivit autorităților, bărbatul, care avea antecedente de consum de substanțe psihoactive, a fost internat la Psihiatrie după ce a fost imobilizat. Acesta a agresat anterior un adult și un minor și s-a manifestat violent în timpul intervenției polițiștilor.

Mihai Rus a precizat, în cadrul unei conferințe susținută joi, 9 mai, că rezultatele verificărilor vor fi prezentate în câteva săptămâni. Adjunctul șefului IPJ Cluj, Ciprian Neag, a menționat că bărbatul inițial a fost cooperant, dar ulterior a devenit recalcitrant, ceea ce a dus la utilizarea forței și a sprayului lacrimogen.

Polițistul implicat în intervenție are peste 15 ani de experiență, în timp ce colega sa, care a folosit sprayul lacrimogen, are peste un an de experiență.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice în acest caz.

Reamintim faptul că un incident a avut loc pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca, unde un polițist a încercat să rețină un bărbat. Un martor a filmat întreaga scenă și a postat imaginile pe internet, care au stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online cu privire la modul de acțiune al polițiștilor implicați.

Polițistul încerca să-l imobilizeze pe bărbat, dar a întâmpinat dificultăți, în timp ce colega sa părea să folosească spray lacrimogen în mod inadecvat.

În încercarea de a-l imobiliza pe agresor, polițista a pulverizat din greșeală spray lacrimogen pe colegul ei.

CITEȘTE ȘI: Scene incredibile în Cluj-Napoca: Un polițist se luptă să rețină un agresor, în timp ce colega lui folosește spray lacrimogen la întâmplare

Comenteaza