Anchetat pentru crimă, judecat pentru o bătaie

Anchetat pentru crimă, judecat pentru o bătaie
Tânărul Dumitru Pop, acuzat de uciderea prin strangulare şi arderea cadavrului unui tânăr de 18 ani, are deja un dosar penal pe rol, fiind inculpat pentru vătămare corporală în urma unei bătăi în trafic în Gherla.

Dumitru Pop, în vârstă de 22 de ani, acuzat că l-a strangulat cu o sfoară pe Andrei Kurthy, de 18 ani, s-a prezentat ca inculpat într-un proces penal la Gherla cu o zi înainte de a fi reţinut pentru omor calificat. El a fost trimis în judecată în 23 iunie, sub acuzaţia de vătămare corporală, având primul termen de judecată în 19 septembrie. Potrivit unor surse judiciare, Pop este acuzat în dosarul de la Gherla că a sărit în apărarea tatălui său, pe care a vrut să-l bată un alt tânăr ca urmare a unui eveniment în trafic. Pop a fost la rândul său lovit, motiv pentru care ambii bătăuşi au fost trimişi în judecată.

Amintim că Dumitru Pop a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 21 septembrie sub acuzaţia că l-a ucis pe Andrei Kurthy, cu care a avut un conflict mai vechi. Pop avea depusă la poliţie o plângere împotriva lui Kurthy pentru că acesta din urmă îi spărsese geamul la maşină. Potrivit anchetatorilor, Dumitru Pop l-a ucis pe Andrei Kurthy în seara de 9 septembrie în apartamentul lui Sergiu Marian, arestat şi el în acest caz pentru complicitate la omor calificat. Pop şi Marian au recunoscut că după ce l-au omorât pe tânărul de 18 ani l-au dus în comuna Corneşti, unde i-au ars cadavrul.

 

Comenteaza