Anchetatorii au extins cercetările în cazul tinerei din Cluj care a accesat baza de date a unui centru de vaccinare şi a emis adeverinţe false

Anchetatorii au extins cercetările în cazul tinerei din Cluj care a accesat baza de date a unui centru de vaccinare şi a emis adeverinţe false
| Foto: mediafax

Anchetatorii au extins cercetările în cazul tinerei din Cluj care a accesat baza de date a unui centru de vaccinare şi a emis adeverinţe false şi au reţinut şi un bărbat, în vârstă de 41 de ani, tot din Cluj, acesta fiind cel care a instigat-o pe tânără să comită fapta.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în urma percheziţiilor de miercuri, privind documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de fals informatic, cercetările au fost extinse şi asupra unui bărbat, din judeţul Cluj, pentru instigare la fals informatic. Bărbatul, de 41 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore. 
 
"Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, să acceseze o platformă de evidenţă naţională a vaccinărilor şi să elibereze adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19”,  se arată în comunicat. 
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut, miercuri, două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.
 
"La data de 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat, mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă”, a precizat sursa citată. 
 
Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au găsit telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator, bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptei. 
 
Zece persoane au fost citate şi audiate, iar faţă de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.
 
Cele două persoane reţinute vor fi prezentate, vineri, instanţei pentru luarea măsurilor legale.

Etichete
Comenteaza