Angajatele unei bănci care au furat din conturile clienţilor, date de gol de un bărbat de 80 de ani VIDEO

Angajatele unei bănci care au furat din conturile clienţilor, date de gol de un bărbat de 80 de ani VIDEO
Frauda de peste 600.000 de lei de la o agenţie a unei bănci din Cluj a fost descoperită în urma plângerii formulate de un bătrân de peste 80 de ani. Acesta a strâns bani pentru copii şi nepoţi timp de 15 ani şi s-a trezit cu conturile goale. Bătrânul a alertat conducerea băncii, dar şi DIICOT CLUJ. În urma anchetei, trei foste angajate ale agenţiei au fost trimise în judecată. Procesul a început astăzi cu o amânare.

Un bătrân de peste 80 de ani a depus prima plângere împotriva unui ofiţer de cont de la o agenţie bancară din cartierul Gheorgheni. Constantin Bujor s-a pensionat din Armată şi de 15 ani depune bani în patru conturi pentru copii şi nepoţi.

"Eu depun bani de 15 ani la agenţie", spune Constantin Bujor, parte vătămată în proces. "Au profitat de bătrâneţea mea, de faptul că am ieşit la pensie cu grad de invaliditate".

De-a lungul timpului, în conturile bătrânului s-au adunat circa 150.000 de lei. Anul trecut, omul a devenit suspicios pentru nu mai prima extrase de cont. El a întrebat conducerea băncii câţi bani mai are în cont.

Bătrânul s-a constituit parte civilă în procesul început la Judecătoria Cluj-Napoca. El a primit înapoi 100.000 de lei. O altă pagubită, care şi-a recuperat 28.000 de lei şi 3.000 de euro, a decis să nu ia parte la proces. "Nu locuiesc în România şi nu aş vrea să mai vin, pentru alte costuri suplimentare", spune Roxana Tripin. "Îmi stric sreviciul acolo pentru un proces unde nu ştiu ce soluţie va fi".

Fosta şefă a agenţiei, Liana Brie, şi ofiţerul de cont Ana Coldea sunt judecate pentru infracţiuni la comerţul electronic. Casieriţa Ana Vincze este judecată pentru complicitate. Procesul a fost amânat pentru 11 martie deoarece una dintre inculpate nu şi-a angajat încă avocat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

Comenteaza