Angajaţii din spitale şi profesorii clujeni au ieşit în stradă GALERIE FOTO / VIDEO

Angajaţii din spitale şi profesorii clujeni au ieşit în stradă GALERIE FOTO / VIDEO
Câteva zeci de angajaţi din spitalele clujene, inclusiv câţiva dascăli, au protestat în faţa Prefecturii Cluj.

Protestatarii, înarmaţi cu fluiere şi pancarte, au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de blocarea posturilor din sistem şi de reducerea salariilor, cu 25%, în urmă cu un an.

Protestul este autorizat până la ora 17. Amintim, de la ora 18 în piaţa Unirii ar urma să ajungă şi protestatarii care au fost prezenţi în centrul Clujului în ultimele zece zile.

Aproximativ 150 de sindicalişti, între care şi câţiva dintre protestatarii din Piaţa Unirii, scandează în aceste momente în faţa Prefecturii Cluj-Napoca. Oamenii scandează "Demisia!", "România, Stat Poliţienesc".

UPDATE Protestatarii poartă pancarte pe care au scris "Decât înc-un an cu bădica Traian, mai bine-n Afghanistan", "Guvernul e mincinos, toate le-ntoarce pe dos, Va mai ajunge la putere când va face plopul pere", "Respect pentru Educaţie şi Sănătate = respect pentru popor" sau "Un coleg de gen neutru a distrus învăţământul". La protest participă şi mai mulţi tineri constituiţi într-un grup pe care l-au numit "Tinerii mânioşi" şi care au participat până acum şi la protestele din fiecare seară din piaţa Unirii.

Vezi aici ce spune Ştefan Roman despre protest:


Comenteaza