Angajaţii Nokia disponibilizaţi primesc câte un smartphone făcut la Jucu

Angajaţii Nokia disponibilizaţi primesc câte un smartphone făcut la Jucu
Angajaţii Nokia vor primi minim trei şi maxim şapte salarii compensatorii, un smartphone şi un bonus de 500 de euro.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa au anunţat sumele de bani pe care le vor primi angajaţii Nokia, odată cu închiderea fabricii de la Jucu.

"În octombrie-noiembrie  cei care sunt perezenţi la serviciu şi realizează producţie vor primi salariu dublu. În decembrie dacă va fi activitate se va lucra, daca nu, nu se va lucra, dar tot se va primi salariu. În ianuarie, februarie, martie, angajaţii Nokia vor fi acasă, dar vor primi salariu", a declarat preşedintele Cartel Alfa, Valentin Ilcaş, care a mai adăugat că în luna decembrie toţi angajaţii vor primi şi o primă de Crăciun în valoare de 200 de lei, bani impozabili.

"După 31 martie angajaţii vor primi în funcţie de vechime minim 3 salarii si maxim 7 salarii compensatorii. Compania va mai da şi un bonus de 500 de euro care va putea fi accesat de toţi salaraţii pentru plata şcolarizării sau pentru afacerile personale" a adăugat Ilcaş.

Potrivit preşedintelui Cartel Alfa, angajaţii Nokia vor primi şi un smartphone Nokia 500, în valoare de 165 de euro, pe care l-au produs în cadrul companiei.

 

Liderul confederaţiei sindicale Catrtel Alfa a negat duminică faptul că viitorii şomeri ar urma să primească şi telefoane mobile pentru compensarea pierderii locului de muncă. "Nu s-a pus nicioadată problema", a declarat Ilcaş întrebat dacă în pachetul compensator va fi inclus şi un telefon mobil.

Celălalt lider al sindicaliştilor, Cristian Copil, a refuzat în permanenţă, în ultimele 2 luni, să răspundă la telefon.

La trei ani de la sosirea companiei Nokia la Cluj, în 29 septembrie, în urma unei şedinţe convocate de conducerea companiei, cei 2.200 de angajaţi ai firmei de telefonie mobilă au aflat că nu vor mai avea un loc de muncă. Nokia a anunţat că fabricile din Finlanda, Ungaria şi Mexic vor fi afectate de noua strategie a concernului şi că acestea vor renunţa la producerea de smartphone-uri în favoarea ambalajelor. Singura fabrică ce urmează a fi închisă este cea din Jucu. Nokia îşi va concentra activitatea pe fabricile din Asia.

 

Comenteaza