Anima Vaga, în trecere prin Cluj, cu buzunarele goale şi cu sufletul deschis: "Muzica noastră e magică"
- Scris de Mihaela Ursan
- 26 Iul 2011, 17:56
- Eveniment
- Ascultă știrea
Mihai şi Cătălin sunt originari din Braşov şi de o lună şi jumătate au lansat proiectul de muzică medievală şi de renaştere Anima Vaga ( din latină: suflet rătăcitor). Clujul i-a ademenit prin cultura prezentă în centrul vechi al oraşului, fapt pentru care, timp de patru zile, băieţii au cântat în Piaţa Muzeului la chitară şi flauto dolce.
"Din păcate nu se câştigă foarte mult din muzica interpretată pe stradă, dar am creat o credinţă din melodiile astea, credinţa că e o magie la mijloc şi că această magie ajunge la sufletul oamenilor care ne şi răsplătesc cumva. Acest lucru este demonstrat şi de faptul că nu am avut nici o problemă cu autorităţile locale din oraşele în care am cântat", ne-a relatat Cătălin.
În ciuda faptului că artiştii stradali nu au scopul de face avere din genul de muzică interpretat, sursa lor existenţială rămân banii adunaţi de la trecători. "De obicei, ca să ajungem în anumite oraşe, facem autostopul şi avem norocul să întâlnim şi oameni care pe lângă faptul că ne deschid portiera, ne mai deschid şi sufletul, astfel încât nu mai suntem nevoiţi să le plătim. Cât ţine de cazare, stăm pe la amici, cunoştinţe sau persoane care sunt de acord să ne ţină câteva zile în casa lor", ne-au împărtăşit băieţii.
Clujul le-a oferit o primire mai rece decât Timişoara: "Probabil din cauza faptului că este un centru studenţesc şi depinde prea mult de studenţii plecaţi acum în vacanţă", crede Mihai.
"Oamenii care ne-au ascultat au rămas încântaţi de ce au auzit, dar nu putem sta prea mult timp într-un oraş. Nu vrem să plictisim pe nimeni, ci doar să rămână momentul. Cu o următoare ocazie, însă, vom reveni neapărat şi vom aduce cu noi un vocalist şi un instrument de bass", au promis cei de la Anima Vaga, care s-au arătat relativ împăcaţi că "deşi au ieşit pe zero cu banii", Clujul i-a primit cu sufletele deschise.