Şantaj şi sex cu minore, pe rolul judecătoriei

Şantaj şi sex cu minore, pe rolul judecătoriei

Procurorii l-au trimis în judecată pe medicul Gavril Rus din Dej sub acuzaţiile de act sexual cu minori, corupţie sexuală şi perversiune. Într-un alt dosar este inculpat Ştefan Moldovan, cel care a fost acuzat că l-a şantajat pe medic cu imagini compromiţătoare. Ambii au termen de judecată în 13 septembrie la Judecătoria Dej.

Deşi primul anchetat şi arestat a fost Ştefan Moldovan, medicul a fost trimis în judecată cu cinci zile mai repede decât şantajistul. Procurorii dejeni l-au reţinut pe Moldovan la mijlocul lunii iunie, după l-au prins în flagrant în timp ce ieşea din cabinetul medicului Gavril Rus cu 1.000 de euro marcaţi cu “şantaj”. În cadrul anchetei, medicul de familie a declarat că în total a plătit, în mai multe tranşe, 4.750 de euro şi 5.000 de lei, sume cu care s-a constituit parte civilă în proces. Ştefan Moldovan este acuzat că i-a cerut bani lui Rus pentru a nu face publică o filmare realizată cu telefonul mobil în care se vede cum medicul este masturbat în cabinetul său de către o minoră.

După o săptămână de la demararea anchetei privind şantajul, procurorii l-au pus sub acuzare şi pe reclamant pentru că, începând cu anul 2008, a întreţinut raporturi sexuale orale cu trei minore. “În repetate rânduri, doctorul m-a invitat la cabinetul său, unde mi-a oferit diferite sume de bani în schimbul întreţinerii sexului oral şi masturbării”, a declarat procurorilor una dintre minore.

Două fete s-au constituit părţi civile, iar a treia este parte vătămată în dosarul în care medicul de familie, cu 2.500 de pacienţi pe liste, a fost trimis în judecată pentru act sexual cu minore, corupţie sexuală şi perversiune. Atât Gavril Rus, cât şi bărbatul acuzat că l-a şantajat, Ştefan Moldovan, se află în arest preventiv, instanţa constatând legalitatea măsurii imediat după trimiterea lor în judecată. Deşi sunt judecaţi în dosare diferite, cei doi inculpaţi vor avea primul termen de judecată în aceeaşi zi, 13 septembrie.


Comenteaza