Şantier periculos la APIA Cluj: "Zero interes pentru siguranţa populaţiei" FOTO

Şantier periculos la APIA Cluj:
"Ploaie de metal topit peste persoanele ieşind din clădirea APIA, Cluj" este alerta pe care un cititor al portalului ziuadecj.ro ne-a transmis-o.

Un martor ne-a trimis pe adresa redacţiei fotografii surprinse miercuri la prânz în faţa clădirii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, de pe Bulevardul Muncii. Acesta susţine că mai mulţi oameni lucrau la clădire, urcaţi pe nişte schele, şi aruncau elemente metalice (despinse de pe vechile ornamente ale clădirii) pe acostamentul din faţa unităţii.

Singurul avertisment era un mic afiş pe care scria "Atenţie, şantier în lucru!", însă pe o hârtie care nu mai era vizibilă, spune acesta. "Noi nu am fost direct afectaţi ca să facem bâlci, dar pericolul era groaznic. Fiare de 500-5000 grame, deci 1/2 kg - 5 kg picau de sus", ne-a transmis Adrian T.

Cei aflaţi la faţa locului mai spun că, după ce şefii au fost alertaţi, lucrătorii au colectat fierul tăiat, l-au încărcat într-un autovehicul şi l-au transportat din faţa clădirii. Oamenii au alertat autorităţile, însă fără rezultat, spun ei.

"Lucrări neautorizate, şantier neprotejat... zero interes pentru siguranţa polulaţiei. Eu și încă doi martori am aşteptat aproximativ o oră şi 30 minute şi am sunat de trei ori la 112 numai eu, si dânşii au sunat... Nimeni nu s-a sinchisit pentru că, după cum ne-a spus de la 112, urgenţă nu e, că nu a păţit nimeni nimic", explică bărbatul.

Pe de altă parte, reprezentanţii IPJ Cluj spun că nu au primit nicio sesizare legată de nefericitul eveniment, asta în timp ce oficialii Poliţiei Locale au confirmat că un echipaj a verificat astăzi (joi, n. red) şantierul la care se lucrează pentru reabilitarea termică a clădirii, urmând să controleze toate actele care dovedesc exact autorizaţiile deţinute.

Dacă aţi surprins şi dumneavoastră alte situații asemănătoare, trimiteţi-ne imaginile pe adresa redactie@ziuadecj.ro sau printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Comenteaza