Aparat de testare COVID donat Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca / Un test durează 18 minute

Aparat de testare COVID donat Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca / Un test durează 18 minute

Asociaţia Beard Brothers a adunat 45.000 de euro pentru un aparat de testare a coronavirusului, donat Spitalului de Boli Infecţioase

Asociaţia Beard Brothers a livrat Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca un aparat de testare pentru COVID-19, produs în China, care are o viteză de testare de 18 minute/ test sau 86 teste pe oră. Reprezentanţii Beard Brothers au declarat, vineri, că au mai fost donate spitalului, pe lângă aparat, şi 2000 de kituri de testare.

Aparatul este de ultima generaţie, produs de o companie din Shenzhen, China, şi este acreditat de Ministerul Sănătăţii din China, metoda de testare făcută pentru COVID-19 fiind inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emisă de autorităţile chineze. ”Pe lângă testare COVID-19 şi separarea anticorpilor dezvoltaţi de pacienţii vindecaţi, aparatul are şi alte funcţionalităţi, deci va putea fi folosit şi pentru alte operaţiuni. Aparatul dispune de o tehnologie avanasată şi a costat 45.000 de euro”, au spus reprezentanţii Beard Brothers.

Asociaţia va plasa încă o comandă pentru a suplimenta numărul kit-urilor de testare.

Comenteaza