Aparate noi donate spitalului pentru copii

Aparate noi donate spitalului pentru copii
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii a primit ieri aparatură în valoare de 48.600 lei din partea Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Cluj.

"De acum avem şase infuzomate şi o staţie mobilă de andocare, aparate de care aveam mare nevoie pentru dozarea volumelor de soluţii care le sunt administrate micilor noştri pacienţi şi reduc spaţiul ocupat de cabluri şi alte dispositive. Se folosesc la îngrijirea pacienţilor aflaţi în stare critică, la limita dintre viaţă şi moarte", a explicat Daniel Nour, medic-şef în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii. Achiziţionarea acestor aparate, fabricate în Anglia, a fost posibilă datorită implicării Asociaţiei Femeilor de Afaceri (AFA) din Cluj. "Am promis în luna noiembrie că vom face totul ca să reuşim să aducem aceste aparate la spitalul pentru copii. La balul pe care l-am organizat în aceeaşi lună au fost donate bijuterii şi obiecte de artă, astfel că am reuşit să strângem aproape o jumătate de miliard de lei vechi, 48.600 de lei noi, cu care am cumpărat şi am adus la Cluj aparatele", a precizat Mihaela Rus, preşedintele AFA.

Unitatea tratează lunar peste 1.500 de copii, iar în cursul anului trecut au fost consultaţi 16.700 de micuţi, din care aproape 160 au trecut pe la Terapie Intensivă. "La noi sunt trimişi, aşa cum este normal pentru un spital de referinţă, copii din mai mult de 10 judeţe pe care medicii nu îi pot ajuta cu resursele de acolo", a adăugat Călin Lazăr, directorul medical al spitalului. Următoarele priorităţi în materie de achiziţii ar fi nişte seringi automate şi un ventilator care ar costa circa 50.000 de euro. "Numai un pat dotat complet pentru urgenţe ar costa 70.000 de euro. Trebuie să înţelegem că în nici o ţară civilizată dotările şi finanţările spitalelor nu se pot face doar de către stat. Achiziţiile majore se fac în urma unor acţiuni caritabile, prin donaţii şi licitaţii de obiecte. Este bine că lucrurile astea încep să se întâmple şi la noi, prin implicarea unor organizaţii cum sunt cluburile Lions şi Rotary. Încercăm să sensibilizăm comunitatea locală să dea o mână de ajutor, să convingem că este nevoie de ajutor, nu pentru noi, ci pentru copii din peste 10 judeţe", a menţionat directorul spitalului.

 

Comenteaza