Apel făcut de MAI: Fără petarde de Revelion: Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar

Apel făcut de MAI: Fără petarde de Revelion: Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar
| Foto: Facebook.com/ministeruldeinterne

MAI le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou deoarece zgomotul le sperie pe animale.

„Pentru unii este o simplă distracţie, pentru animale este un coşmar. Fără petarde de Revelion! Protejaţi-vă pe voi, dar protejaţi şi animalele!”, scrie în mesajul MAI, postat pe Facebook, care este însoţit de o fotografie cu un câine al Poliţiei. Şi asociaţiile pentru protecţia animalelor au un mesaj asemănător.

„Artificiile şi petardele sunt coşmarul animalelor. Noaptea de Revelion poate fi un chin şi o traumă pentru căţei şi pisici din cauza zgomotelor produse de acestea. În fiecare an, în noaptea dintre ani zeci de animale sunt pierdute, din cauza zgomotul fug de acasă speriate, unele sar în faţa maşinilor şi astfel se produc tragedii. Vă rugăm, aşadar, feriţi-vă animalele de aceste zgomote infernale produse de artificii şi petarde.

Nu ţineţi geamurile deschise şi evitaţi să lăsaţi singure în curte animalele. Foarte important, nu folosiţi obiecte pirotehnice în preajma lor. Le pot provoca traume pe viaţă: pot surzi şi se pot răni”, explică preşedintele Asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore, potrivit Mediafax.

Comenteaza