Apel umanitar în preajma sărbătorilor. Doi copii şi-au pierdut speranţa că Moşul îi va vizita

Apel umanitar în preajma sărbătorilor. Doi copii şi-au pierdut speranţa că Moşul îi va vizita
În prag de sărbători, toţi copiii merită să primească de la Moş Crăciun cadouri care mai de care. Pentru doi copii cu probleme din Cluj, care trăiesc într-o sărăcie apăsătoare, astfel de dorinţe nici nu le trec prin cap, singura grijă a părinţilor lor fiind să aibă măcar ce să pună pe masă.

Mihaela are 7 ani şi este în clasa întâi. Deşi situaţia de acasă nu este una roz, fetiţa încearcă să ţină pasul la şcoală şi să lupte pentru a ajunge să ducă o viaţă mai bună. Marcel, fratele ei mai mic, în vârsă de abia cinci anişori, este grav bolnav şi se încadrează în gradul de handicap accentuat, conform raportului de evaluare eliberat de Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului. Cei doi micuţi nici nu mai îndrăznesc să creadă că Moş Crăciun ar putea să ajungă şi la ei în acest an. Părinţii sunt şi ei bolnavi, niciunul nu are loc de muncă şi nu au cum să aducă niciun ban în casă.

Tatăl copiilor suferă de diabet şi de o boală cardiacă gravă şi ar fi trebuit supus unei operaţii, însă lipsa banilor şi-a spus cuvântul şi acest lucru nu a fost posibil. Nici soţia nu lucrează, fiind şi ea operată în vara lui 2014. Singurii bani care le ajung în casă sunt alocaţiile micuţilor şi pensia de handicap a băiatului, însă şi pe aceasta din urmă o vor primi cu restanţă abia în prima lună a anului viitor. Din acest venit abia se descurcă să trăiască de pe o zi pe alta, iar banii nu le sunt suficienţi pentru a plăti utilităţile necesare.

Familia face un apel către toţi cei care i-ar putea ajuta cu haine, mobilă şi aparate electrocasnice de care nu mai au nevoie sau chiar lemne pentru foc. Orice gest mic ar putea face o diferenţă mare în familia nevoiaşă. Pot fi contactaţi la numărul de telefon: 0747768826.

 

Comenteaza