Aproape 800.000 de lei pentru clasa pregătitoare, în Cluj. Pe ce merg banii VIDEO

Aproape 800.000 de lei pentru clasa pregătitoare, în Cluj. Pe ce merg banii VIDEO
Şcolile din Cluj se pregătesc să îi primească în bănci pe micuţii din clasa pregătitoare, o premieră în sistemul de învăţământ din ţara noastră. Ministerul Educaţiei a alocat judeţului nostru aproape 800.000 de lei, din care vor fi cumpărate băncile şi scaunele pentru copiii de 6 ani. Lucrările de renovare pentru sălile de clasă vor fi suportate de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Băncile şi scaunele au o dimensiune standard impusă de Ministerul Educaţiei. Şcolile achiziţionează mobilierul prin licitaţie, cu condiţia să nu depăşească 200 de lei pe bucată.

"Băncuţele vor fi ridicate sau coborâte în funcţie de înălţimea copiilor ceea ce este foarte bine pentru sănătatea lor pentru că trebuie să ţinem cont că e exact vârsta în care ei se află în creştere şi trebuie să avem foarte mare grijă de ţinuta lor. Sălile de clasă vor fi zugrăvite, vor fi parchetate, lambrisate", spune directorul liceului teoretic "Lucian Blaga", Laura Ungurean.

În judeţul Cluj, 129 de unităţi de învăţământ vor înfiinţa, din toamnă, clase pregătitoare. Şcolile se aşteaptă la puţin peste 4.000 de copii. "Sunt alocaţi în acest moment 811.000 de lei şi totul se poate finaliza în cursul lunii august astfel încât la 1 septembrie toate clasele să fie pregătite şi mobilierul să fie montat. Practic această sumă asigură necesarul pentru toţi copiii din clasa pregătitoare", spune inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus.

Anul şcolar va începe în data de 10 septembrie.

 

Comenteaza