Aproximativ 150 de polițiști vor acționa zilnic în minivacanţa de 1 Decembrie la Cluj

Aproximativ 150 de polițiști vor acționa zilnic în minivacanţa de 1 Decembrie la Cluj
| Foto: click.ro

Începând de joi, 30 noiembrie, şi până duminică, 3 decembrie vor fi prezenți la datorie zilnic aproximativ 150 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și acțiuni speciale. 

“În perspectiva iminentă a minivacanței asociate sărbătorilor 30 noiembrie și 1 decembrie,  Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va pune în aplicare un set de măsuri substanțiale pentru menținerea ordinii și liniștii publice. Aceste măsuri vizează, în principal, intensificarea patrulării, aplicarea riguroasă a normelor de circulație și prevenirea comportamentelor antisociale. Pentru consolidarea climatului de siguranță, efectivele polițienești vor fi sporite în zonele în care se vor crea aglomerări de persoane.

În acest context, în cele 5 zile vor fi la datorie, în medie, aproximativ 150 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, precum și alte forțe. O atenție deosebită va fi acordată siguranței rutiere, cu un control strict al respectării regulilor de circulație. Polițiștii rutieri vor intensifica verificările în trafic pentru depistarea și luarea măsurilor punitive adecvate cu precădere în cazul persoanelor care aleg să conducă autovehicule fără a deține permis de conducere și/sau aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, în această perioadă vor avea loc numeroase manifestări publice și evenimente caracterizate prin diversitate și complexitate, dintre care amintim târgurile de Crăciun sau evenimentele ocazionate de Ziua Națională a României.

“În spiritul unei abordări integrate și pentru a asigura o capacitate corespunzătoare de acțiune și intervenție, polițiștii vor conlucra cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, specialiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează constant activități de informare a persoanelor cu privire la articolele pirotehnice, precum și acțiuni de verificare a legalității operațiunilor cu aceste articole.

Pe această cale, polițiștii încurajează cetățenii să devină parteneri activi în menținerea ordinii și liniștii publice și să semnaleze în mod direct sau prin apel 112 orice pericol sau faptă de natură antisocială”, au mai precizat oamenii legii.  

Comenteaza