Arest nou la IPJ Cluj

Arest nou la IPJ Cluj
Au început lucrările la noua locaţie a arestului IPJ Cluj, care ar urma să fie dat în folosinţă în primele două luni ale anului viitor.

 

Aceasta, după ce ziuadecj.ro a arătat condiţiile foarte proaste de care beneficiază persoanele arestate preventiv. În actualul arest, camerele cele mai mari au opt metri pătraţi şi sunt dotate cu patru paturi, câte două suprapuse. Arestul IPJ Cluj se află la subsolul clădirii în care funcţionează instituţia, are 23 de camere şi o capacitate de 65 de locuri. Uşile de la celule sunt din lemn, exact ca în 1938, când în clădire funcţiona Siguranţa Statului. Nu există toalete în camere, care, de altfel, nu sunt nici ventilate.

Printre cei care se află în arest preventiv acum, la IPJ Cluj, se numără primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.

Şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Amintim, şeful Arestului, dar şi cei doi adjuncţi ai lui Păcurar, sunt cercetaţi disciplinar de superiori, după ce i-au permis omului de afaceri Călin Stoia, arestat preventiv, să efectueze un tratament medical în afara arestului.

UPDATE Arestul IPJ Cluj va fi relocat în imobilul Poliţiei din Gherla, într-un spaţiu al inspectoratului. Acesta are 450 de metri pătraţi şi trebuie recompartimentat, şi va avea o capacitate de 36 de persoane, puţin mai mult de jumătatea capacităţii actualului arest. Lucrările sunt calculate să coste 800.000 de lei, bani care provin de la minister prin intermediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  "Deocamdată achiziţionăm materialele, vrem să începem lucrările în ianuarie şi cel târziu în aprilie să terminăm", a  spus şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, pentru ziuadecj.ro.

Etichete
Comenteaza