Arestaţi pentru că au cultivat canabis

Arestaţi pentru că au cultivat canabis
Cinci tineri cu vârste între 20 şi 30 de ani au fost arestaţi preventiv ieri de Tribunalul Cluj, sub acuzaţia de deţinere şi trafic de droguri de risc. Anchetatorii au găsit culturi de canabis în gospodăriile a doi dintre ei, într-un sat de lângă Dej, şi rezină de canabis la locuinţele celorlalţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au efectuat cinci perchiziţii în Dej şi Gherla, cât şi în localităţile Căşeiu şi Nima. "Cinci persoane cu vârste între 20 şi 30 de ani au fost arestate preventiv după ce s-au găsit două culturi de canabis şi 250 de grame de rezină de canabis la locuinţele inculpaţilor", a spus purtătorul de cuvânt al DIICOT, procuror Nadina Spînu. Anchetatorii au ridicat şi unele substanţe care urmează să fie analizate în laborator pentru a se vedea dacă sunt droguri.

Potrivit anchetatorilor, gramul de canabis se vinde cu sume între 50 şi 65 de lei. Percheziţiile din zona Dej-Gherla au legătură cu un caz de la începutul săptămânii, când trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru trafic de canabis importat din Spania.

 

 

Comenteaza