Arhitectul clujean Romulus Zamfir s-a stins din viață

Arhitectul clujean Romulus Zamfir s-a stins din viață

Cunoscutul arhitect clujean Romulus Zamfir s-a stins din viață, durerosul anunț fiind făcut de fiica acestuia. 

Acesta a fost decan al Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. S-a născut la 2 noiembrie 1949 și a deținut mai multe firme în domeniul arhitecturii şi a elaborat zeci de proiecte de arhitectură în Cluj-Napoca şi în ţară. De asemenea activitatea sa științifică s-a concretizat prin publicarea mai multor studii în diferite volume.

”Nu mi-am imaginat și nici nu știu cum ar trebui să pun în cuvinte o veste atât de tristă și nu am crezut niciodată că va fi atât de curând. Dar acel moment a sosit. Tata, tatăl meu, Romulus Zamfir, s-a stins din viață aseară.

Pentru mine mine a fost și va rămâne cel mai minunat tată din lume. Nici măcar în filme nu am văzut exemple mai frumoase. A fost un om atât de bun, de blând, de generos, de cald, de simpatic, de săritor. Atât de plin de energie, de inventiv, de curajos, de empatic și mai ales atât de plin de iubire. Dar cea mai mare calitate a lui nu a fost doar faptul că ne-a iubit, ci mai ales că ne-a făcut să ne simțim iubite. Mereu!

Pentru ceilalți, tata a fost și va rămâne după cum l-a cunoscut fiecare. Pentru unii, un prieten bun, pentru alții profesorul, sau colegul sau arhitectul care le-a făcut proiectul sau poate doar un cunoscut. Am însă convingerea că fiecare în parte a cunoscut măcar o mică parte din frumusețea pe care am vazut-o eu în el.

Acest mesaj se adresează celor care l-au îndrăgit, l-au simpatizat sau doar l-au cunoscut la un moment dat și își doresc să își ia rămas bun de la el. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 4 septembrie, ora 12:00, la Cimitirul Central din Cluj. Îți mulțumesc pentru tot, tată! Am fost și sunt așa de mândră că sunt fiica ta! Te iubesc!”, a scris Roxana Zamfir, fiica arhitectului clujean.

Comenteaza