Ariton: Preţul gazelor nu se va majora în această iarnă

Ariton: Preţul gazelor nu se va majora în această iarnă
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că preţul gazelor este stabilit de "cerere şi ofertă", afirmând însă că preţul acestora nu se va majora în această iarnă.

"Preţurile sunt pe piaţă, cererea şi oferta va stabili acest preţ. Chiar ieri am stabilit stocurile pe iarnă. În această iarnă nu va fi nicio creştere a preţului gazului", a afirmat Ariton.

Întrebat dacă achiziţionarea gazului direct de la Gazprom va duce la o scădere a preţului gazelor în 2012, Ariton a răspuns că "este greu de spus în acest moment".

"Acest lucru este greu de spus în acest moment. Renegocierile contractelor se vor face la preţul bun. Noi avem convingerea că va fi un preţ bun, atractiv, care să nu afecteze populaţia şi marii consumatori, aceştia fiind motorul economic", a spus Ariton.

Potrivit lui Ariton, "consumul de gaz de la ruşi nu este aşa de mare", însemnând mai puţin de o treime din consumul naţional.

Ariton a anunţat că România va cumpăra gaz direct de la Gazprom "pe măsură ce contractele aflate în derulare se vor încheia", adică începând din 2012 şi până în 2020.

 

Comenteaza