Armata se implică în vaccinarea populației anti-COVID. Spitalul Militar din Cluj-Napoca, în prima linie

Armata se implică în vaccinarea populației anti-COVID. Spitalul Militar din Cluj-Napoca, în prima linie
| Foto: cancan.ro

Transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României va fi asigurat de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Armata se implică în vaccinarea populației. MApN a anunțat unde va fi ținut vaccinul anti-Covid, după ce va ajunge în țară.

Ministrul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara că Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată. Acesta a participat luni, la Palatul Cotroceni, la şedinţa privind ”Campania de vaccinare anti-COVID-19 – problemă de securitate naţională”, prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură naţională.

”Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, au fost identificate soluţii de depozitare a noul vaccin anti-COVID în condiţii speciale, centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” București.

La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale la spitalele militare de urgenţă de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Comenteaza