Asociaţiile studenţeşti din Cluj colectează pixuri pentru ministrul Educaţiei FOTO/VIDEO

Asociaţiile studenţeşti din Cluj colectează pixuri pentru ministrul Educaţiei FOTO/VIDEO
Tinerii din Cluj au donat pixuri pentru ministrul Educaţiei, pentru ca Funeriu să poată semna Statutul studenţilor.

Asociaţiile studenţeşti din Cluj au organizat astăzi o acţiune de colectare de pixuri care urmează să fie trimise la Ministerul Educaţiei.

"Noi am creat un Statut încă din vară, iar ministrul ne-a susținut. Nu a semnat însă documentul, sub pretext că nu toate universitățile ar fi de acord. Ne-am interesat și am aflat de la asociațiile studențești că instituțiile sunt de acord cu prevederile statututului. Prin urmare, credem că domnul ministru nu are pixuri pentru a-l semna, iată de ce, chiar astăzi, de ziua studentului, am decis să colectăm pixurile pe care i le vom trimite", ne-a spus Cristi Popescu, reprezentant al OSUT.

Potrivit organizatorilor, până la acest moment au fost colectate circa 20 de pixuri și au fost informați peste 100 de studenți care au trecut pe lângă cortul amenjat în fața Casei de Cultură a Studenților.

Printre cele mai importante drepturi pe care le pretind studenții în Statut sunt cumularea burselor sociale cu celelalte tipuri de burse, învățământul centrat pe studenți, reprezentarea independentă a studenților, acordarea subvențiilor pentru cămin chiar dacă nu primesc un loc.

Studenții au mai precizat că la ora 16 vor organiza la Casa de Cultură a Studenților un flash mob.

Comenteaza