Asociere de tip cluster în domeniul energiei regenerabile

Asociere de tip cluster în domeniul energiei regenerabile
Reprezentanţii mai multor organizaţii au convenit să devină membrii fondatori ai primei asocieri de tip cluster în domeniul energiei regenerabile din Transilvania de Nord.

Evenimentul a avut loc în această dimineaţă în cadrul atelierului de lucru pentru constituirea clusterului „TREC - Cluster Transnaţional în Domeniul Energiei Regenerabile" organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest împreună cu Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică Cluj-Napoca.

„Doar lucrând împreună vom reuşi să facem faţă competiţiei cu marile companii din străinătate care furnizează servicii pe piaţa din România. Totodată, dorim să facilităm colaborarea firmelor din România cu cele din străinătate într-o structură de tip cluster", a declarat Torok Gergely, managerul proiectului TREC, expert tehnic în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

În cadrul întâlnirii, viitorii parteneri au convenit asupra structurii pe baza căreia va funcţiona clusterul, decizia fiind de asociere fără personalitate juridică în primul an de funcţionare, pe durata proiectului TREC.

Comenteaza