Aspazia Droniuc, salvată de boală şi recunoaştere a vinovăţiei. VIDEO

Aspazia Droniuc, salvată de boală şi recunoaştere a vinovăţiei. VIDEO
Boala şi recunoaşterea vinovăţiei au scăpat-o pe Aspazia Droniuc de puşcărie. Asta rezultă din motivarea sentinţei Curţii de Apel Târgu Mureş, prin care femeia de afaceri implicată în dosarul Apostu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Este a doua condamnare cu suspendare pentru Aspazia Droniuc, după ce şi Tribunalul Cluj a decis să nu o trimită după gratii pentru implicarea sa în cazul lui Radu Bica.

Aspazia Droniuc a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut sub acuzaţia de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Potrivit procurorilor DNA, ea a apelat la Sorin Apostu, pe atunci viceprimar al Clujului, pentru ca societatea pe care o deţine să asigure parcul auto al RATUC. În schimbul acestui serviciu, Droniuc i-a plătit Monicăi Apostu peste 270.000 de lei, sub forma unor contracte de asistenţă juridică.


Când va determina cuantumul pedepsei ce se impune a-i fi aplicată acestei inculpate pentru fiecare infracţiune săvârşită instanţa va avea în vedere următoarele:starea de sănătate a acesteia, faptul că, expres a solicitat să beneficieze de prevederile art.3201 Cod procedură penală, precum şi
faptul că prezintă antecedenţă penală, care însă nu îi atrage statutul de recidivist, după cum au explicat magistraţii de la Târgu Mureş în motivarea sentinţei.

Pentru fiecare dintre infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată, Aspazia Droniuc a primit între nouă luni şi trei ani închisoare. Instanţa de judecată a decis ca ea să fie condamnată la pedeapsa cea mai grea, apoi a suspendat executarea celor trei ani de închisoare.

Pe durata termenului de încercare de şase ani, Aspazia Droniuc trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, să anunţe orice schimbare de domiciuliu ori de loc de muncă. De asemenea, ea nu are voie să ia legătura cu soţii Apostu sau cu Radu Bica.

 

Comenteaza