Atac terorist la Londra. Bilanț parțial: trei morți și 20 de răniți

Atac terorist la Londra. Bilanț parțial: trei morți și 20 de răniți
O explozie şi focuri de armă au fost semnalate în apropierea Parlamentului Marii Britanii, clădirea Legislativului britanic fiind închisă. Autorul atacului de lângă Parlamentul britanic a fost împuşcat.

"O femeie a murit, iar alte numeroase persoane au fost rănite, unele având răni foarte grave", în urma incidentului terorist din faţa Palatului Westminster, a declarat un medic de la Spitalul Saint Thomas din Londra. De asemenea, agentul de poliţie care fusese rănit în incident a decedat la spital.

Conform unor surse, autorul atacului terorist a fost împuşcat de poliţie. Starea acestuia nu se cunoaşte. Acţiunea de evacuare a Parlamentului Marii Britanii a fost suspendată în contextul în care poliţia a verificat un vehicul suspect staţionat în faţa Palatului Westminster.

Parlamentul britanic urma să fie evacuat după ce accesul a fost blocat mai mult de o oră din cauza incidentului terorist. Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a fost informat despre atacul produs în faţa Parlamentului Marii Britanii, anunţă Casa Albă.

"Este vorba de o ştire majoră", a comentat Donald Trump, într-o conferinţă de presă. "Vom monitoriza în continuare incidentul şi îl vom ţine la curent pe preşedinte", a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. 

Poliţia britanică a declanşat o operaţiune de amploare în centrul Londrei în urma incidentului, Poliţia metropolitană considerând atacul de tip terorist. "Agenţi de poliţie înarmaţi sunt la faţa locului, după incidentul de la Westminster", a transmis Scotland Yard. 

Potrivit informaţiilor disponibile, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster. A coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Theresa May, premierul britanic, a fost evacuată din Parlament. Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar. Poliţia metropolitană a îndemnat cetăţenii să evite centrul oraşului.

Comenteaza