Atacatorul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra este român/ Ce spun martorii

Atacatorul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra este român/ Ce spun martorii
| Foto: bbc.com

Un bărbat a fost reținut de poliția londoneză după ce a atacat, luni, o fetiță de 11 ani în piața Leicester.

Autorităţile britanice l-au pus sub acuzare pentru tentativă de omor pe atacatorul din piața londoneză, care a înjunghiat o fetiță de 11 ani lângă un magazin Lego. Polițiștii britanici spun că acesta se numește Ioan Pintaru, are 32 de ani și este român.

Bărbatul, care este acuzat şi de deţinerea unui obiect tăios, urma să fie adus marţi în faţa tribunalului Westminster.

Iniţial s-a crezut că a fost rănită şi mama fetiţei, o femeie în vârstă de 34 de ani, dar era vorba de sângele provenit de la rănile fiicei sale, a menţionat poliţia londoneză.

Rănile suferite de fetiţă nu îi pun în pericol viaţa.

Un tânăr, agent de pază la magazin a intervenit imediat ce s-a produs atacul. Acesta a spus că a auzit „un țipăt”, așa că „a sărit asupra atacatorului... și a aruncat cuțitul departe de el”. 

„Am auzit un țipăt și pur și simplu am ieșit afară și am văzut că un tip avea un cuțit. În momentul în care am văzut-o (pe fetiță-n.r.), am sărit pe tipul acela și l-am prins de mână... și l-am pus la pământ și i-am îndepărtat cuțitul”, a relatat Abdullah pentru BBC.

Acesta a spus că alți doi bărbați au venit să-l ajute și l-au ținut pe bărbat „patru până la cinci” minute.

„Este oribil să fiu sincer. Nu am mai văzut așa ceva până acum. Să faci asta unui copil, este oribil”, a adăugat Abdullah.

Un bărbat care lucrează în zonă și care nu a vrut să fie identificat, a spus că l-a văzut pe suspect mai devreme în cursul zilei.

„Stătea în picioare, nu făcea nimic, mânca”, a spus el.

Frecvenţa atacurilor cu armă albă a crescut în ultimii ani la Londra, acestea fiind comise în special de tineri, iar cel de luni a survenit în contextul tensiunilor sociale generate de protestele violente anti-imigraţie atribuite extremei drepte şi declanşate de uciderea prin înjunghiere a trei fetiţe în oraşul Southport pe 29 iulie de către un adolescent ai cărui părinţi sunt imigranţi rwandezi.

Comenteaza