Atacatorul din Texas ar fi stat în școală aproape o oră înainte să fie ucis: "Poliţia nu făcea nimic"

Atacatorul din Texas ar fi stat în școală aproape o oră înainte să fie ucis: "Poliţia nu făcea nimic"

Nouăsprezece copii şi doi adulţi au murit marți, iar alţi şaptesprezece au fost răniţi într-o școală primară din Texas, după ce un tânăr de 18 ani a intrat înarmat în clădire și a început să tragă.

Martorii oculari i-au îndemnat pe poliţişti să intervină în atacul mortal care a vizat şcoala primară din Texas. Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”, relatează BBC, potrivit News.ro.

Oficialii din Texas spun că atacatorul, Salvador Ramos, a stat interiorul şcolii primare din Uvalde timp de aproximativ o oră înainte să fie ucis.

Martorul ocular Juan Carranza, care locuieşte vizavi de şcoală şi a asistat la incident, a declarat pentru Associated Press că femeile prezente la locul atacului au strigat la ofiţeri să ”intre” în şcoală, însă organele de poliţie nu au intrat.

Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”.

Autorităţile au spus că bărbatul înarmat s-a închis într-o sală de clasă, iar poliţiştii s-au chinuit apoi să ajungă la el.

Steven McCraw, directorul Departamentului de Siguranţă Publică din Texas, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bărbatul înarmat a rămas la locul incidentului între 40 de minute şi o oră înainte ca forţele de ordine să îl reţină.

Între timp, şeful Poliţiei de Frontieră din SUA, Raul Ortiz, a declarat pentru CNN că zeci de poliţişti au răspuns atacului şi ”nu au ezitat”.

”Au intrat în clasa respectivă şi s-au ocupat de situaţie cât de repede au putut”, a spus el.

Salvador Ramos, autorul atacului mortal de la şcoala primară din Uvalde, Texas, i-ar fi trimis o serie de mesaje text înfiorătoare unei fete pe care a cunoscut-o online, în care descria cum tocmai îşi împuşcase bunica şi urma să "deschisă focul asupra unei şcoli primare".

Comenteaza