ATENŢIE! Escrocheria prin „metoda COVID” ia amploare la Cluj. FALŞI medici cer bani pentru tratamentul unor rude internate

ATENŢIE! Escrocheria prin „metoda COVID” ia amploare la Cluj. FALŞI medici cer bani pentru tratamentul unor rude internate
| Foto: https://media.realitatea.net/

„Metoda Accidentul” a fost adaptată de escroci la pandemia de COVID-19 şi astfel a luat naştere o nouă metodă de a stoarce bani de la cei vulnerabili sau creduli: "Metoda COVID". Escrocii anunță că o rudă are COVID-19 și cer bani pentru tratament. 

Pandemia de COVID-19 e folosită de escroci în încercarea de a păcăli oamenii care au rude internate. Mai multe persoane au reclamat la poliție că au primit telefoane de la așa-ziși medici care cer diverse sume de bani pentru a acoperi tratamentul medical al unor rude internate.

Numărul celor care au adaptat „metoda Accidentul” la pandemia de COVID-19 a crescut în ultima perioadă, pe fondul unui număr tot mai mare de infectări și internări în spital. Aceşti infractori mizează pe faptul că în situaţie de stres sau sub impulsul panicii oamenii nu mai filtrează raţional informaţiile primite şi pot fi manipulaţi uşor. 

Pe de altă parte, medicii atrag atenția că tratamentul pentru COVID-19 în orice unitate sanitară este decontat de stat pentru cei care au o asiugrare valabilă de sănătate și că unitatea sanitară nu emite o factură decât dacă pacientul nu este asigurat și abia la finalul tratamentului.

Polițiștii atrag atenția că telefoanele primite de rude ale unor bolnavi din Cluj, Iași sau București nu sunt reale, iar sumele pretinse, între 5.000 și 30.000 de lei, nu sunt în niciun caz cerute de doctori, iar cei care primesc astfel de telefoane în nu trebuie să plătească acești bani. În schimb, sunt sfătuiți să reclame la poliție că cineva a încercat să-i înșele, a transmis digi24.ro.

Cel care primeşte un astfel de telefon ar trebui să închidă imediat. Apoi să verifice dacă cel despre care i s-a spus că e internat e bine. Dar mai ales să anunţe la 112 apelul primit. 

Comenteaza