Atenţie, cad ţurţuri! Aproape 40 de intervenţii ale pompierilor într-o singură zi, în Cluj-Napoca VIDEO

Atenţie, cad ţurţuri! Aproape 40 de intervenţii ale pompierilor într-o singură zi, în Cluj-Napoca VIDEO
Dacă circulaţi pe trotuar în aceste zile să ştiţi că viaţa vă este pusă în pericol. Şi asta pentru că, odată cu încălzirea vremii, ţurţuri mari de gheaţă stau să pice în orice moment. Doar astăzi, pompierii clujeni au avut circa 40 de intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe clădirile înalte. Primăria îi ameninţă cu amenzi pe proprietarii care nu îşi curăţă imobilele.

În centrul oraşului se găsesc mai multe afişe care-i avertizează pe pietoni despre pericolul căderii ţurţurilor. "Ei ne taxează groaznic pe toate căile, numai să ne ia bănuţii aia ştiu să facă, numai mizerii şi ţurţuri", spune un trecător.

Pietonilor le este frică să treacă pe trotuare din cauza ţurţurilor care încep să cadă de pe clădiri. "Mi-e frică, uitaţi cum stau atârnaţi acolo în orice moment poate să cadă în cap", spune un clujean.

La nivelul judeţului, pompierii clujeni au avut doar astăzi 38 de intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor.

Autorităţile spun că proprietarii sau chiriasii imobilelor respective riscă amenzi dacă nu curăţă clădirile de gheaţă. "Proprietarii imobilelor sau cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste imobile au obligaţia să îşi cureţe ţurţurii, iar cei care nu se ocupă de acest lucru, vor primi amenzi", spune reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, Mirela Ogruţan.

Din fericire, la Cluj nu s-a înregistrat până acum nici un caz în care pietonii să fie loviţi de bucăţi de gheaţă căzute de pe clădiri.

Reporter: Maria Balica
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza