ATENȚIE la hoți! Redevine populară "metoda îmbrățișării". Cum funcționează

ATENȚIE la hoți! Redevine populară "metoda îmbrățișării". Cum funcționează
| Foto: https://www.mesagerulhunedorean.ro/

Un hoț a fost prins la aproape 3 săptămâni de la loviturile pe care le-a dat la Timișoara. A folosit "metoda îmbrățișării”. 

Un aparent gest de afecțiune se poate transforma într-un coșmar. Într-o singură zi, trei oameni din Timișoara au rămas fără banii din buzunar sau alte bunuri de valoare într-o fracțiune de secundă. Persoanele păgubite au fost abordate pe stradă de un individ care, sub pretextul unei revederi sau al unui compliment, a îmbrățișat victimele.

Profitând de apropierea fizică dar și de surpriza celor abordați, care i-a împiedicat să reacționeze pe moment, individul a sustras de la cele trei persoane obiecte de valoare, cum ar fi bani, bijuterii sau telefoane mobile.

Cele trei victime au depus plângere la poliție, iar ancheta i-a condus pe polițiști în județul Hunedoara, la un suspect de 46 de ani. Polițiștii aufăcut percheziții la două locații din Deva.

„Ulterior, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că pe raza municipiului Timișoara mai fusese înregistrată o astfel de faptă. În urma perchezițiilor, a fost identificat și condus la audieri un bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de furt.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea completă a activității infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, citează opiniatimisoarei.ro

Cum funcționează metoda „îmbrățișarea victimei”?

Metoda „îmbrățișării” implică abor­da­rea victimei de către infractor, care simulează o întâlnire întâmplătoare sau o situație emoționantă. Sub pretextul unei revederi, al unei mulțumiri sau chiar al unui com­pliment, infractorul se apropie și, în mod fals afectuos, îmbrățișează victima.

În timpul acestei îmbrățișări, infractorul pro­fită de apropierea fizică pentru a subtiliza obiecte precum por­tofele, telefoane sau alte obiecte de valoare din buzunare.

Infractorii care folosesc metoda îm­bră­țișării sunt de regulă persoane care în­cearcă să pară amabile și prietenoase, pentru a câștiga încrederea victimei. De­se­ori, aceștia preferă să acționeze sin­guri, dar există și cazuri în care lucrează în echipă, unul dintre infractori distrăgând a­tenția victimei, în timp ce altul ac­ționează, notează mesagerulhunedorean.ro.

Comenteaza