Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din Cluj

Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Drumarii clujeni au folosit peste 440 de tone de material antiderapant în intervențiile pe drumurile județene.

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 25 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor negative înregistrate, pe mai multe sectoare de drum se circulă în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie a.c., s-a acţionat pe 9 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 8 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 10 drumuri județene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 11 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 11 drumuri județene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 65 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 4 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 5 drumuri județene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 75 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 25 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 124 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Comenteaza