Atlas Telecom a deconectat Clujul

Atlas Telecom a deconectat Clujul
Firma orădeană şi-a lăsat abonaţii din Cluj fără telefonie şi internet, iar birourile Atlas Telecom sunt închise în acest moment pentru neplata chiriei.
Societatea de telecomunicaţii Atlas Telecom, cu sediul principal în Oradea, şi-a închis sucursala din Cluj din cauza datoriilor către proprietarul clădirii în care funcţiona. Abonaţii clujeni au rămas fără telefonie fixă şi internet fără niciun preaviz, iar când s-au deplasat la sediul firmei din Piaţa Mihai Viteazul au găsit uşile închise. Nu este pentru prima dată când Atlas Telecom are probleme financiare, fiind ameninţată cu falimentul încă din 2005.

Oamenii continuă să meargă la sediul Atlas Telecom din clădirea City Business Center pentru a-şi plăti facturile. “Am venit să plătesc factura. Am crezut că mi-au tăiat telefonul şi internetul că am întârziat un pic cu plata facturii, dar văd că nu e nimeni la casierie. Sunt abonată la Atlas Telcom căci au preţuri mici, de 17-18 lei pachetul de telefonie fixă şi internet”, spune Maria Copăcean. Abonaţii se plâng că au rămas fără serviciile furnizate de operatorul de telefonie fără să fie anunţaţi în prealabil. “De o zi nu îmi mai merge internetul şi am mare nevoie de el căci colegii de la facultate îmi trimit cursurile pe e-mail. Am sunat la firmă şi mi-au zis că e picată reţeaua pe tot Clujul”, se plânge Gabriela Fărăgău. Aceasta ne-a spus că plătea 30 de lei pe abonament.

Pe lângă abonaţii persoane fizice, Atlas Telecom a lăsat cu “ochii în soare” şi numeroase firme, cum este cazul hotelului Athos. “Reţeaua de telefonie şi internet a picat ieri-seară (16 noiembrie - n.red.) Am sunat la call center la Atlas Telecom şi mi-au zis că este o problemă care se va remedia într-o oră sau două. Nu şi-a revenit până dimineaţă, astfel că m-am dus la sediul lor din Piaţa Mihai Viteazul. Acolo am găsit birourile goale şi numerele de telefon de la call center pe uşă”, a spus directorul hotelului Athos, Gabriel Predescu.

Atlas Telecom a lăsat în urmă la Cluj datorii foarte mari. “Au datorii către noi la plata chiriei de sute de mii de euro. Suntem în proces cu Atlas Telecom. Au părăsit sediul din 7 noiembrie”, a înştiinţat administratorul City Business Center, Mihai Szaba. Atlas Telecom avea în chirie un spaţiu mare, atât la parter, cât şi la etajul întâi al clădirii de birouri din Piaţa Mihai Viteazul. La numărul de telefon din Oradea afişat pe uşa fostelor birouri ale Atlas Telecom ne-a răspuns secretara. “Sigur că vom mai opera la Cluj. Este o defecţiune tehnică care se va repara. Nu ştiu când. Nu este nimeni din conducere la sediu, căci sunt plecaţi în delegaţie”, ne-a declarat secretara.

Probleme financiare majore

Presa din Oradea scria în 2005 despre faptul că Atlas Telecom se află în pragul falimentului şi că piratează frecvenţele de telefonie, după ce a introdus în oraş sistemul de telefonie fixă fără fir cu acoperire locală. Atunci, societatea a obţinut un împrumut de la o bancă la care a gajat mai multe active. Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, Atlas Telecom Network Romania SRL, înfiinţată în 2000, a ajuns în 2009 să aibă 166 de angajaţi şi o pierdere netă de 37 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Conform datelor de la Registrul Comerţului, unicul asociat al firmei este Sabin Pompiliu Tripa, un român stabilit în Texas, Statele Unite ale Americii. În 2005, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor (IGCTI) a descoperit că firma ajunsese la 12.000 de abonaţi, fără a deţine autorizaţie de funcţionare. “Această companie folosea o bandă de frecvenţă DECT în aplicaţie reţea WLL, pentru care era necesară eliberarea unei licenţe de utilizare a frecvenţei”, se arăta într-un comunicat al IGCTI.

Comenteaza