Video Au dispărut panourile cu mesaje antivaccinare din Cluj-Napoca

Au dispărut panourile cu mesaje antivaccinare din Cluj-Napoca

Panouri antivaccinare au fost amplasate în Cluj-Napoca, cât şi în alte localităţi din ţară, chiar în ziua în care Ministerul Sănătăţii a declarat epidemia de gripă. Joi au dispărut.

"A dispărut mesajul antivaccinist plasat pe un panou din Cluj-Napoca! Acest mesaj inconștient a fost amplasat 48 de ore ilegal de către o firmă din Târnăveni. Am primit zeci de mesaje de amenințare de la cetățeni care sunt împotriva vaccinării pentru că am susținut consecvent medicina bazată de dovezi și principiul vaccinării care a salvat milioane de vieți. În calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților voi susține în această legislatură accelerarea procesului dezbaterii Legii Vaccinării care a fost blocată de foarte multe luni în mod inconștient de majoritatea parlamentară. Rog autoritățile locale din Cluj să intervină mai prompt în îndepărtarea acestor mesaje extrem de periculoase pentru sănătatea populației. Vaccinarea salvează vieți! Eu, copilul meu, familia mea în integralitate, este vaccinată cu vaccin antigripal. Fac un nou apel la Ministerul Sănătății să asigure stocurile necesare pentru toate tipurile de vaccin și să intensifice campaniile antivaccinare!", a scries deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, pe Facebook. 

Panourile au fost amplasate, miercuri, în Târgu Mureş, pe str. Gheorghe Doja, în judeţul Braşov pe drumul spre Predeal, în localităţile Corunca şi Târnăveni, din judeţul Mureş, precum şi în judeţul Cluj.

Panourile conţineau mesajul „Vaccinurile sunt medicamente – citeşte prospectele. Cunoaşte riscurile”, „Tu ai mânca un măr dacă ar fi injectat cu ingrediente din vaccinuri?” sau „Vaccinurile sunt contaminate – metale grele, ADN uman, ADN animal”. Membrii proiectului „Cunoaşte riscurile” îşi asumă iniţiativa pe facebook şi fac apel la donaţii pentru plata chiriei panourilor, care se ridică la 1.000 de euro lunar.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă, că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

Comenteaza