Au furat oi şi capre în valoare de 11.000 de euro de la o stână din Cluj. Un complice din Floreşti le-a tăinuit prada

Au furat oi şi capre în valoare de 11.000 de euro de la o stână din Cluj. Un complice din Floreşti le-a tăinuit prada

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați de 29, respectiv 41 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Aceştia au avut un complice din comuna Floreşti, în gospodăria căruia a fost depistată prada. 

Din verificările derulate de polițiști, s-a stabilit faptul că în noaptea de 10/11 iulie a.c., cei doi bărbați, ajutați de un altul de 37 de ani, ar fi sustras circa 106 ovine și 8 caprine de la o stână de animale situată în extravilanul comunei Sânpaul, cauzând un prejudiciu de aproximativ 11.000 de euro.

În baza activităților investigativ-operative, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej, la data de 22 iulie a.c. l-au identificat pe bărbatul de 29 de ani, din județul Cluj, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, la data de 23 iulie a.c., față de bărbatul de 41 de ani, din județul Sălaj a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză și a investigațiilor desfășurate, polițiștii au recuperat aproximativ 85% din prejudiciul cauzat, animalele fiind depistate în proprietatea unui bărbat de 48 de ani, din comuna Florești, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Față de bărbații de 29 și 41 de ani, magistrații au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cadrul activităților polițiștii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă. 

Comenteaza