Au înfruntat frigul pentru a lua Aghiasmă Mare

Au înfruntat frigul pentru a lua Aghiasmă Mare
Sute de credincioşi au participat şi anul acesta la slujbele oficiate de Bobotează la catedrala mitropolitană ortodoxă din Cluj-Napoca.
La finalul Liturghiei credincioşii au ieşit în faţa catedralei, unde, pe o temperatură scăzută, episcopul vicar Irineu Pop Bistriţeanul (foto, în prim-plan), înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi au oficiat slujba de Sfinţire Mare a Apei.

Apa a fost amplasată în mai multe butoaie de lemn, în jurul cărora s-au format cozi la care clujenii au aşteptat cu răbdare pentru a lua în recipientele anume pregăite Aghiasmă Mare, pe care o beau în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână şi la încercări sau necazuri prin care trec.

Unul dintre butoaie s-a spart, pe fondul temepraturii scăzute, iar apa a curs afară, astfel că oamenii au aşteptat doar la cozile formate în preajma celorlalte butoaie.

Boboteaza este sărbătorită astăzi atât de credincioşii ortodocşi cât şi de cei greco-catolici şi romano-catolici.

La catedrala greco-cartolică "Schimbarea la faţă" slujba a fost oficiată de episcopul de acest rit Florentin Crihălmeanu, la finalul Liturghiei fiind oficiată slujba de sfinţire Mare a Apei.

La biserica romano-catolică "Sfântul Mihail" Liturghia a fost oficiată de la ora 10, însă în acest cult nu se oficiază Sfinţirea Mare a Apei în această zi. Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza