Au murit pentru că nu şi-au curăţat coşurile casei

Au murit pentru că nu şi-au curăţat coşurile casei
Trei persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile din cauza coşurilor de fum obturate; în acest an o persoană a murit din acelaşi motiv la Dej.

 

E.On Gaz anunţă azi că doar în ultimele trei zile în localităţile Blăjel din Sibiu şi Bahnea din Mureş trei persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a asfixierii cu monoxid de carbon, aceste incidente tragice fiind cauzate de coşuri de fum obturate.

De la începutul acestui an, în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuţie au fost înregistrate 14 cazuri de intoxicaţii cu monoxid de carbon, unul dintre acestea fiind inregistrat in Dej.În urma acestor evenimente, 14 persoane au decedat - dintre care doua persoane din municipiul Dej - asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte şapte au fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

La nivel naţional, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă coşurile de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse au provocat aproximativ 1.700 de incendii la locuinţe în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2013.

Etichete
Comenteaza