Au rămas şi fără bani, şi cu frigul în apartamente VIDEO

Au rămas şi fără bani, şi cu frigul în apartamente VIDEO
Au rămas şi fără bani, şi cu frigul în apartamente. Locatarii unui bloc din cartierul Mărăşti au plătit în avans izolarea termică, dar firma cu care au semnat contractul a fugit cu banii. Oamenii s-au adresat poliţiei şi Protecţiei Consumatorilor, dar patronii societăţii nu mai sunt de găsit.

Locatarii unui bloc de pe strada Năsăud au încheiat în iunie contracte pentru izolarea termică a apartamentelor cu firma Harman Industry, deţinută de Levente Varga şi Ioana Domniţa.

Rozalia Hathazi e unul dintre păgubiţi. "Când am făcut contract am dat avans 1.300 de lei. În contract se specifica că în 30 de zile începe lucrarea. De atunci - nimic, am dat telefon, când răspunde când nu, iar banii nu vrea să ni-i dea înapoi", spune ea.

Firma a izolat o parte a blocului în luna mai pentru a-i ademeni pe oameni că mai încheie contracte.

"O venit , o discutat, o făcut pe partea cu trei camere. Apoi o zis ca ne face si noua, nu o mai venit niciodata. nu raspunde. Consumati mult ca sa va incalziti? consumam , facem economie", spune un alt păgubit, Aurelia Codrea.

Locatarii păgubiţi au depus plângeri la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi la Secţia 2 de Poliţie, dar banii i-ar putea recupera numai prin intermediul Justiţiei. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Mircea Radu, spune că a amendat deja firma. "A fost aplicată o  sancţiune de 2.000 lei în baza unor reclamaţii. În acest moment este din nou în cercetare. Nici prima amendă nu a fost achitată", spune el.

La sediul social al Harman Industry am găsit locuinţa unei bătrâne, care ne-a spus că fiul ei a vândut firma în 2009 Ioanei Domniţa. Bătrâna este deranjată de vizitele dese ale autorităţilor care îi caută pe patronii firmei, dispăruţi cu banii oamenilor.

Reporter: Alin Golban
Operator: Radu Fedeleş

Comenteaza