Au revenit în trafic șoferii băuți. Doi au ajuns direct în arest

Au revenit în trafic șoferii băuți. Doi au ajuns direct în arest
| Foto: Arhiva

Doi clujeni au fost reţinuţi de poliţişti după ce s-au urcat băuţi la volan. Unul a făcut "poc" în trafic, celălalt facea "opturi" pe Mamaia.

Astfel, vineri, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

"În fapt, la data de 22 mai a.c., în jurul orei 18:00, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism pe strada Transilvaniei, din comuna Baciu, înspre municipiul Cluj-Napoca, nu a păstrat distanța regulamentară față de un alt autoturism aflat în trafic, intrând în coliziune față-spate cu acesta. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale", transmite IPJ Cluj.

Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului de 49 de ani i-a rezultat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior transportat la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 22.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un conducător auto în timp ce se deplasa cu un autoturism într-un mod sinuos, pe strada Mamaia, din municipiu.

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto în vârstă de 61 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Bărbatul a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore.

Comenteaza