Au strâns 60 de saci de gunoaie de pe malurile Someşului GALERIE FOTO

Au strâns 60 de saci de gunoaie de pe malurile Someşului GALERIE FOTO
Angajaţii Administraţiei Bazinale a Apelor Someş-Tisa au sărbătorit prin muncă Ziua Mondială a Apei. Ei au adunat ieri, 60 de saci de deşeuri de pe malurile Someşului Mic.

80 de angajaţi Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au părăsit, pentru o zi, munca de birou şi au curăţat ieri, 4 kilometri din malurile Someşului Mic, aflate în municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul a marcat Ziua Mondială a Apei.

Salariaţii ABA Someş-Tisa şi-au lăsat actele şi situaţiile în birouri, s-au înarmat cu saci şi mănuşi de plastic şi au igienizat o porţiune de 4 kilometri din râul Someşul Mic.
"Încercăm să sensibilizăm opinia publică să nu mai arunce deşeuri în ape, iar autorităţile locale să se implice activ în menţinerea apelor curate", a declarat Ioan Curt, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj (SGA).

Acţiunea s-a derulat pe tot cuprinsul judeţului Cluj, iar angajaţii SGA ABA Someş-Tisa au curăţat conturul lacului de acumulare Gilău, precum şi văile Căpuş, Salca şi Fizeş.

La Cluj-Napoca, angajaţii au adunat haine, pet-uri, prezervative şi pungi de plastic.

"Oamenii trebuie să realizeze că cele mai multe deşeuri pe care le-am găsit sunt PET-urile, care nu sunt biodegradabile. Am mai găsit cauciucuri, anvelope aduse de pescari", a spus Curt.

"Am colectat 60 de saci - aproximativ 12 metri cubi - de pe cele 3 tronsoane ale râului Someşul Mic, însumând aproximativ 4 km de curs de apă. Din întreg judetul Cluj am adunat astazi aproximativ 21 metri cubi de deşeuri. Angajaţii SGA Cluj au desfăşurat acţiuni de igienizare întreaga săptămână, colectându-se în total peste 100 metri cubi de deşeuri", a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABA Someş-Tisa.

Etichete
Comenteaza