Au terminat cu bacalaureatul, fac coadă la înscrierea în facultate. Ce se visează absolvenţii de liceu VIDEO

Au terminat cu bacalaureatul, fac coadă la înscrierea în facultate. Ce se visează absolvenţii de liceu VIDEO
Au terminat cu bacalaureatul, iar acum a venit momentul să se gândească la o carieră. Cei mai mulţi tineri se visează prezentatori de televiziune sau îşi doresc să ajungă economişti pentru a avea un salariu cât mai mare. Cele mai căutate facultăţi din Cluj sunt cele care îi pregătesc pe tineri în domenii ca ştiinţe politice, publicitate, jurnalism sau economie.

Anul acesta, universităţile clujene pun la dispoziţia absolvenţior de liceu peste 24000 de locuri bugetate şi cu taxă. Concurenţa cea mai mare este pentru facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

"Cele mai căutate facultăţi au fost Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, cu aproape 8 candidaţi pe un loc, Facultatea de Business şi cea de Drept cu câte aproape 6 candidaţi pe un loc. Este destul de prematur să ne pronunţăm cu prima zi neîncheiată de înscrieri, dar sunt foarte căutate în continuare", spune Laura Irimieş, purtătorul de cuvânt al celei mai mari universităţi din ţară, "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

Specializarea jurnalism este una dintre cele mai căutate de tinerii proaspăt ieşiţi de pe băncile liceului. Vezi ce spun câţiva dintre elevii care s-au înscris astăzi la facultatea de jurnalism.

Cea mai mare facultate din Cluj, cea de ştiinţe economice şi gestiunea afacerilor (FSEGA), aşteaptă aproape 3000 de studenţi noi din toamnă.

"Facultatea noastră oferă la nivel licenţă un număr de 1.827 de locuri, în sistem bugetat şi cu taxă. De asemenea la învăţământ la distanţă şi fără frecvenţă avem 960 de locuri", spune prodecanul Răzvan Mustaţă.

Până la sfârşitul lunii iulie tinerii vor afla dacă au fost admişi la facultatea pentru care au aplicat. Cei care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune, dar vor avea succes în cea de-a doua, vor avea şansă să se înscrie la facultate în etapa de admitere din toamnă.

Comenteaza