Au venit din Constanţa să fure de la un bancomat din Cluj

Au venit din Constanţa să fure de la un bancomat din Cluj
Patru tineri au povestit la Curtea de Apel Cluj cum au ajuns de la malul Mării Negre să pună “skimmer” (dispozitiv de “spionat” cardurile) pe un bancomat din Mănăştur.
Inculpaţii şi-au recunoscut ieri faptele, după ce la primele două instanţe, unde au fost condamnaţi la închisoare, le-au negat. Astfel, cei patru constănţeni au povestit cu lux de amănunte cum au ajuns ca, pe lângă o vizită medicală în urbea de pe Someş, să cloneze şi câteva carduri ale unor clujeni.

Tinerii Cristian Barbu, Cosmin Neagu, Constantin Păun şi Ioan Lazăr, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, sunt judecaţi la Curtea de Apel Cluj pentru “infracţiuni la legi speciale”. Mai exact, ei sunt acuzaţi că în urmă cu un an au montat pe un bancomat din Cluj-Napoca un dispozitiv de copiere a datelor de pe carduri şi de vizualizare a codurilor PIN introduse de clienţi. Cei patru au fost prinşi de poliţişti când demontau o parte a dispozitivului de pe bancomat, astfel că nu au apucat să cloneze şi să golească de bani vreun card. Primele două instanţe, Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul, le-au aplicat celor patru pedepse a câte 4 ani de închisoare cu executare, ei fiind în arest preventiv de un an. “Judecătorul de la tribunal s-a supărat pentru că nu au recunoscut faptele. Oricum, pedeapsa este mare, având în vedere că nu s-a găsit o parte a dispozitivului, skimmerul, iar tinerii nu au furat efectiv nici un leu”, a spus unul dintre avocaţii lor.

Ajunşi în ultima fază de judecată, la Curtea de Apel, cei patru inculpaţi au hotărât să recunoască în totalitate acuzaţiile şi au povestit cu lux de amănunte cum au ajuns la bancomatul BCR din cartierul Mănăştur. Tinerii spus că au plecat cu maşina din oraşul în care sunt domiciliaţi, Constanţa, pentru a-l vizita la spital pe tatăl unuia dintre ei, internat în februarie 2010 în Cluj. Numai că la Bucureşti au făcut o oprire la un amic care le-a vândut ieftin un dispozitiv cu “skimmer” şi “baghetă” pentru clonat carduri bancare. “Am ajuns la Cluj, nu cunoşteam oraşul şi am dat mai multe ture cu maşina până am găsit un bancomat mai ferit de ochii lumii, la BCR, în Mănăştur. Am montat skimmerul şi bagheta cu camera de filmat în ea şi am stat circa o oră şi jumătate. Apoi am observat persoane dubioase în zonă şi ne-am speriat. Am dat jos skimmerul de pe bancomat şi l-am aruncat în drum spre mall. După ce am discutat, ne-am întors să dăm jos şi bagheta, când am fost surprinşi de poliţie”, le-a povestit Constantin Păun magistraţilor Curţii de Apel. Aceştia urmează să decidă dacă menţin pedepsele celor patru tineri în condiţiile recunoaşterii totale a faptei. Avocaţii au cerut judecătorilor să ţină cont şi de vârstele fragede ale celor patru inculpaţi.

Comenteaza